Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

Martijn Paulen

Logo https://scroll.nieuwsuur.nl/martijn-paulen

Naar boven

Naar boven

Ondernemers uit de regio vieren die positieve ontwikkelingen op de nieuwjaarsborrel. "We zien dat Nederlandse ontwerpers internationaal worden geprezen om hun creatieve en innovatieve mentaliteit."

Naar boven
0:00
/
0:00
Start video

Naar boven

Klik op afspelen en luister mee:

0:00
/
0:00
Start audio

"Wat je ziet is dat Nederlands ontwerp zich echt goed ontwikkeld heeft. De creatieve, probleemoplossende mentaliteit die Nederlanders echt hebben, die zie je terug in het ontwerp.

En wat daar heel mooi aan is om te zien, is dat heel veel ontwerpers uitdagingen in de samenleving aanpakken en dan proberen het een stukje vooruit te helpen.

Dingen om mensen langer thuis te kunnen laten wonen, een Tovertafel waarbij demente ouderen uitgenodigd worden om weer te gaan interacteren.

En soms hopeloos naïef en soms heel erg concreet en dichtbij. Maar samen is dat echt 'force of nature' die de wereld een stukje vooruit helpt."

Naar boven
0:00
/
0:00
Start video

Naar boven

Naar boven

Klik op afspelen en luister mee:

0:00
/
0:00
Start audio

"Ik vind het soms wel eens jammer dat we ervoor kiezen om in loopgraven te klimmen. Ik snap dat dat electoraal prettig is, want als je in een loopgraaf zit en communiceert over zwart en wit en wij en zij, maakt dat dingen heel duidelijk. Mensen kunnen dan ergens op stemmen. Maar het gaat wel over negatieve dingen.

Volgens mij als je problemen wilt oplossen of zaken wilt verbeteren, moet je uit je loopgraaf komen en met elkaar een discussie aangaan en proberen dingen beter te maken. 

Dat zou de politiek moeten doen. Ik mis daarin soms ook wel de ambitieuze, positieve oplossingsrichting. Waar staan we over tien jaar? Hoe ziet het er dan uit? Hoe zorgen we dat het dan voor iedereen beter is? Wat zijn dan de oplossingen? In plaats van: dit is niet goed, dat is niet goed, zij doen het niet goed."

Naar boven
Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan